Agenția de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI) a CNA a emis ordonanțe de sechestru, în baza delegațiilor Procuraturii Anticorupție, Direcției Generale Teritoriale Nord a CNA și Poliției de Frontieră, pe 4 bunuri, în valoare de peste 5,2 milioane de lei, săptămâna trecută. În prezent, ARBI are în examinare 102 de delegații pe 73 de cauze penale în privința a 152 de subiecți.

De asemenea, Direcția generală asigurare operativă a efectuat 10 expertize judiciare, dintre care 4 criminalistice și 6 IT, în procedură fiind alte 54 de expertize. Ofițerii de urmărire penală au pornit o cauză penală și au propus pentru transmitere în judecată 3 cauze penale. La moment, organul de urmărire penală al CNA gestionează 375 de dosare.

Direcția legislație a recepționat 16 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 11 rapoarte de expertiză și 9 avize. La moment, se lucrează pe 22 de materiale, recepționate de la autorități.

Direcția analitică a efectuat 8 analize operaționale. Totodată, au fost inițiate 4 analize operaționale și 2 strategice, alte 101 de studii sunt în procedură. Reprezentantul Serviciului juridic al CNA a participat la 18 ședințe de judecată, iar Direcția testarea integrității profesionale a eliberat 105 de caziere de integritate.

Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 7 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

La linia națională anticorupție au fost recepționate 40 de apeluri. Totodată, 1049 de materiale au fost înregistrate în cancelaria Centrului.

În penitenciare se află 3 persoane, arestate în dosarele CNA.