Pretendentul blocului ACUM la funcţia de primar al Capitalei are probleme la capitolul încrederea populaţiei şi este devansat clar de oponentul său Ion Ceban. În opinia directorului Companiei de consultanţă şi cercetare politică „Intellect Group”, Ian Lisnevschi, acest fapt îl califică pe Ion Ceban drept favorit cert în cursa pentru fotoliul de primar de Chişinău.

“La acest compartiment, dl Năstase este într-un dezavantaj periculos, având o masă mare de respondenţi care nu au deloc încredere în el – 36.5%. La acest capitol, Andrei Năstase este bătut doar de dnii Chirtoacă şi Codreanu – care au colectat bazine de neîncredere de 49 și 38% respective”, a declarat Ian Lisnevschi, în cadrul unei conferinţe de presă, în cadrul căreia a prezentat rezultatele unui sondaj de opinii, realizat de Intellect Group.

În schimb Ion Ceban a reuşit să acumuleze un bazin solid de respondenţi, care au încredere în capacităţile sale.

“La capitolul încredere, dl Ceban este lider detașat, având un bazin 28% din respondenți dispuși să îl creadă. Acești oameni sunt dispuși să îl examineze pe Ion Ceban în calitate de opțiune de vot. Acestea, adunate la cele 22.5%, care deja îl cred pe dl Ceban, ridică șansele sale până la practic sigure”, a mai spus Lisnevschi.