Liderului PPDA, Andrei Năstase, îi vine din ce în ce mai greu să suporte pretențiile fostei sale partenere din blocul ACUM, Maia Sandu, de lider pe segmentul de

Analistul politic Corneliu Ciurea susține, într-un editorial publicat de portalul Politics.md, că ascensiunea liderei PAS s-a datorat doar unui vicleșug pus la cale de occidentali, prin intermediul unor organizații neguvernamentale.

“Vădit frustrat, Năstase nu mai poate tolera pretenția Maiei de a fi regina dreptei. Îl înțelegem foarte bine. Ascensiunea liderei PAS în politica moldovenească s-a datorat mai curând unui vicleșug pus la cale de partenerii occidentali – prin intermediul societății civile din Moldova, ei au săltat-o pe Maia Sandu deasupra altor lideri ai dreptei în ideea de a infiltra în politica moldovenească un om devotat. Membrii Platformei DA au acuta senzație unei relații nedrepte pentru că Maia este mereu castă și impecabilă iar Năstase este privit ca felul șapte și tratat în cel mai bun caz cu indulgență descalificatoare”, scrie Corneliu Ciurea.

Analistul citat mai spune că animozitățile dintre Năstase și Sandu vor duce la o ruptură iremediabilă între cei doi.

“Această reglare de conturi dintre doi politicieni care au fost nevoiți o habă de vreme să se suporte reciproc în cadrul unei alianțe încropite cu de-a sila devine inevitabilă și alegerile prezidențiale pot să servească drept piatră de hotar după care Maia și Andrei (cum obișnuiesc să-i numească simpatizanții) se vor despărți iremediabil. Pentru ca acest lucru să se întâmple cineva trebuie să declanșeze fără echivocuri ostilitățile. Năstase este dezavantajat și probabil tentat să ridice securea războiului. Simțul dreptății și camarazii îi sugerează că acum e timpul de recuperat gloria singurului luptător veritabil cu regimul lui Plahotniuc. Supărările acumulate pe parcursul anilor față de Sandu se cer evacuate cât mai grabnic. Altfel spus, două săbii nu încap într-o singură teacă”, conchide Corneliu Ciurea.

dreapta al eșichierului politic.