Ambasadorii Uniunii Europene vor aproba săptămâna viitoare sancțiuni împotriva persoanelor fizice și companiilor care încearcă să destabilizeze situația din Republica Moldova. Anunțul a fost făcut de jurnalistul de la Radio Europa Liberă, Rikard Jozwiak, pe pagina sa de Twitter, conform deschide.md.

”Săptămâna viitoare, ambasadorii UE urmează să dea undă verde unui nou regim de sancțiuni împotriva persoanelor și organizațiilor care încearcă să destabilizare R. Moldova. Miniștrii de Externe ai UE ar trebui să aprobe cadrul într-o întâlnire din 24 aprilie. Numele (persoanelor sancționate, n.red.) vor fi adăugate ulterior” a scris el.

Amintim că președintele Maia Sandu declarat anterior că Rusia încearcă din toate puterile să stabilească autorități pro-ruse în Moldova pentru a folosi teritoriul țării în războiul împotriva Ucrainei, întrucât Kremlinul folosește deja teritoriul Belarusului.

Autoritățile de la Chișinău, dar și mai mulți oficiali străini au spus în repetate rânduri că Rusia încearcă să se implice în treburile interne ale R. Moldova și vrea să schimbe forțat guvernarea de la Chișinău cu una pro-Kremlin.

Anterior, RISE Moldova publica o investigație potrivit căreia Rusia a întocmit încă în 2021 un plan de a atrage R. Moldova în sfera sa de influență până în 2030.

sursa