Un focar de E. coli a infectat zeci de persoane care au mâncat morcovi organici la pungă, iar o persoană a murit din cauza infecției.

În total, 39 de persoane au fost infectate și 15 au fost spitalizate în 18 state după ce au mâncat morcovi organici întregi și mici vânduți de Grimmway Farms, au declarat duminică Centrele federale pentru controlul și prevenirea bolilor.

Grimmway Farms, cu sediul în Bakersfield, California, a rechemat morcovii, care includeau morcovi organici întregi și baby, vânduți în pungi sub mai multe mărci, printre care 365, Cal-Organic, Nature’s Promise, O-Organics, Trader Joe’s și Wegmans.

Morcovii nu se mai găsesc în magazine, însă CDC avertizează consumatorii să nu consume morcovii din pungi rechemați și să își verifice frigiderele sau congelatoarele și să arunce orice morcov care corespunde descrierii. Majoritatea persoanelor infectate locuiesc în New York, Minnesota și Washington, urmate de California și Oregon, deși au fost raportate infecții în state din întreaga țară.

În ultimele luni au existat mai multe focare de E.coli. În octombrie, peste 100 de clienți ai McDonald’s s-au îmbolnăvit în urma unei epidemii de E.coli în SUA, legată de ceapa tăiată felii. În Marea Britanie, o persoană a murit în urma unei epidemii de E. coli în iunie, legată de salată, care a îmbolnăvit cel puțin 275 de persoane. În aprilie, nucile organice au provocat infecții cu E. coli consumatorilor din 19 state.

În ciuda numărului de focare recente, experții spun că, în general, aprovizionarea cu alimente este sigură, deși nu s-au înregistrat prea multe progrese în limitarea infecțiilor cauzate de E. coli.

Potrivit U.S. Food and Drug Administration, morcovii organici pentru copii returnați au date limită de consum cuprinse între 11 septembrie și 12 noiembrie.

Simptomele infecției cu E.coli debutează, de obicei, la trei-patru zile după ingerarea bacteriei și includ crampe stomacale severe, diaree, care este adesea cu sânge, și vărsături. Persoanele cu simptome severe ale unei infecții cu E.coli trebuie să solicite asistență medicală și să spună furnizorului ce au mâncat, potrivit CDC.

Bacteria E.coli poate provoca infecții grave și uneori fatale la copiii mici, persoanele în vârstă și cele cu sisteme imunitare slăbite.

sursa