Președintele Igor Dodon a declarat că ajutorul de șomaj în mărime de 2775 de lei va fi alocat beneficiarilor atunci când va intra în vigoare Legea prin care au fost efectuate unele rectificări la bugetul de stat. Documentul a fost votat, în data de 23 aprilie, de Parlament și urmează să fie promulgată de șeful statului pe parcursul zilei de vineri sau luni.

”Săptămâna viitoare, legea va intra în vigoare și beneficiarii își vor putea ridica ajutorul de șomaj”, a declarat Igor Dodon în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde”.

Șeful statului a amintit despre decizia Curții Constituționale prin care a fost anulată legea din 2 aprilie privind asumarea răspunderii, prin care Guvernul a decis să acorde acest ajutor de șomaj. Prin această decizie, CC a blocat acordarea acestei indemnizații șomerilor. Ulterior, Comisia pentru Situații de Urgență a adoptat o nouă decizie prin care șomerii vor primi cei 2775 de lei ajutor de șomaj. Banii urmează să fie alocați din bugetul de stat în urma rectificărilor operate în ajun de coaliția majoritară PSRM-PDM.

Precizăm, că liderul grupului Pro-Moldova, Andrian Candu, a anunțat că va cere la Curtea Constituțională anularea modificărilor operate la Legea bugetului de stat prin care s-a decis adoptarea unui șir de măsuri de susținere financiară a cetățenilor și mediului de afaceri pe timp de pandemie.