Europarlamentarul, Eugen Tomac, a declarat că aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană nu se va produce în următoarele două decenii. Politicianul român a declarat, într-un interviu pentru presa română, că accederea țării noastre nu se poate produce sub nicio formă în următorii 15-20 de ani, deoarece acest lucru nu va fi acceptat de statele membre ale UE.
”Republica Moldova se bucură de un larg succes la ora actuală şi de o deschidere fără precedent în UE. Dar, asta nu-i asigură o intrare rapidă în cadrul Uniunii Europene. Avantajul Republicii Moldova, spre deosebire de celelalte state, precum Ucraina şi Georgia, este că are şi o soluţie de rezervă, pe care la un moment dat va trebui să o discute cu cetăţenii ei. Calea integrării în UE mai devreme de 15-20 de ani nu poate fi luată în discuţie, sub nicio formă, pentru că nu vor accepta statele membre. UE în schimb poate să-şi deschidă porţile, din punct de vedere economic, pentru Republica Moldova, pentru a o putea ajuta”, a spus Tomac.
Politicianul a mai declarat că, ”unirea pașnică și democratică cu România îi asigură Republicii Moldova și stabilitatea din punct de vedere al securității, pentru că suntem un stat membru NATO”.