La finele lunii februarie, patru asistenți medicali de la spitalul din Hall în Tirol, Austria, ar fi legat o colegă de lucru de masa de operație și au chinuit-o. Femeia ar fi fost torturată de cei patru bărbați timp de aproximativ 15 minute.

Organele de drept cercetează, printre altele, și un caz de lipsire de libertate, scrie tirol.orf.at.

Faptul s-ar fi petrecut în spitalul de stat din Hall în Tirol, Austria, pe 28 februarie, 2023. Directorul de îngrijiri din spital, Stephan Palaver, a comentat comportamentul extrem de abuziv al celor patru angajați, față de colega lor. Două zile mai târziu, conducerea a fost informată despre incident, iar după două ore, conducerea spitalului a decis desfacerea contractelor de muncă ale celor patru asistenți medicali.

O asistentă medicală de la secția de chirurgie a clinicii a fost legată și ținută cu forța de cei patru bărbați, și ei tot asistenți chirurgicali, întinsă pe o masă de operație, timp de 15 minute. Asta trebuia să fie o glumă, potrivit celor patru asistenți chirurgicali. Bărbații au vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. Sub pretextul că au vrut să îi arate femeii, practic, poziționarea pacienților pe masa de operație, așa au ajuns să o convingă să intre în sala de operație. Poziționarea înainte de operații este dificilă și complexă și ar fi făcută întotdeauna de o echipă bine instruită, potrivit directorului de îngrijire, Stephan Palaver. Cu toate acestea, procedura este întotdeauna coordonată de manageri și se face întotdeauna fără a necesita fixare.

Asistenta medicală care a fost chinuită de cei patru colegi ai săi se află acum în imposibilitatea de a mai lucra pentru o perioadă, și este îngrijită de un medic în spital.

„În secția de îngrijire, mai mult de 80% sunt femei, așa că trebuie să asigurăm o muncă sigură și netulburată. De aceea, comportamentul bărbaților este inacceptabil”, a declarat Stephan Palaver.

Femeia a făcut un pas îndrăzneț și și-a denunțat cei patru colegi. Acum, poliția a deschis un dosar și investighează și un caz de lipsire de libertate. După ce ancheta va fi finalizată, rezultatele vor fi transmise parchetului.

sursa