A cincea licitație cu privire la gherete a fost organizată astăzi. Milioane de lei ajung în bugetul capitalei, dar nu în buzunarul cuiva, cum a fost până acum. Cel puțin asta scrie primarul general Ion Ceban în cadrul unei postări pe pagina sa de Facebook. Potrivit acestuia, într-un oraș, unde legea este pusă pe primul loc, totul este transparent, iar de câștigat are capitala.

„16,6 milioane de lei atât vor achita agenţii economici, care au adjudecat astăzi 8 locuri din 9 expuse la concurs la cea de-a 5-a licitație deschisă pentru amplasarea gheretelor pe străzile Chișinăului, evident, în locurile stabile în baza regulamentului. Termenul contractului pentru dreptul de comercializare este de 5 ani. Locul cu nr. 9 a fost exclus din concurs din cauza lipsei de solicitanți. Precizez că la licitația curentă au fost expuse locurile rămase din cele precedente, după ce agenții economici desemnați drept câștigători nu au achitat costurile pentru amplasamentele adjudecate.

Cel mai scump loc de comerț din cadrul licitației a fost oferit la prețul de 4,63 milioane de lei, pentru o gheretă amplasată în sectorul Râșcani, pe str. Miron Costin, în preajma Complexul Memorial „Feciorilor Patriei – Sfântă Amintire”.

De asemenea, au fost date sume mari pentru amplasarea gheretelor în Scuarul Catedralei – 3,97 milioane de lei și în Parcul „Valea Morilor” – 3,69 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Edilul afirmă că este foarte important ca toate lucrurile să fie făcute transparent, licitații corecte. „Noi dăm asigurări că în final nu vor mai fi șmecheri cu pile pe undeva, care să vină cu replici „amuș sun cuiva și o să clarifice situația”. Așa ceva nu mai merge”, a conchis acesta.