Un congolez s-a dat drept medic psihiatru în Franța, la Evreux, cu o diplomă românească falsă, în perioada 2015-2017. El a fost condamnat abia anul acesta, după șapte ani.

Viața lui Clive Etitie este plină de minciuni. „Este un om complet necunoscut”, rezumă procurorul adjunct Theo Touzeau.

Chiar și numele său este suspect, e discutabil. Congolezul de 39 de ani pare să fugă de responsabilitățile sale la fel de mult cum fuge de realitate.

Pe 15 octombrie 2024, el a fost chemat în fața tribunalului din Evreux pentru multiplele sale falsuri, însă bărbatul nu a venit, iar acum pe numele lui s-a emis un mandat de arestare.

Medic fals la spitalul de psihiatrie din Evreux

Cazul neobișnuit a început în anul 2017. În încercarea de a recupera daunele legate de condamnarea lui Clive Etitie pentru practicarea ilegală a medicinei (2014), Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CPAM) din Rhone a descoperit că bărbatul în vârstă de 30 de ani lucrează acum ca medic psihiatru la camera de urgențe a spitalului New Navarra.

Angajat de instituție în noiembrie 2015, el a fost demascat abia în mai 2017. În cele din urmă, ărbatul a fost arestat, iar polițiștii încep să dezvăluie adevărul, ceea ce nu este o sarcină ușoară.

sursa