Accident feroviar în Cehia. Două trenuri de călători au intrat în coliziune la Praga. Cel puțin 35 de oameni au fost răniți în urma accidentului. Potrivit primelor investigații, un mecanic de locomotivă era beat, iar cel de-al doilea era un stagiar.

Cele două trenuri de pasageri s-au ciocnit dimineața devreme. Un tren a intrat într-o garnitură care staționa. A fost nevoie de intervenția pompierilor cu macarale și echipamente speciale pentru a evacua persoanele rănite, întrucât accidentul s-a produs pe un pod feroviar.

Polițiștii au suspiciuni că un mecanic de locomotivă ar fi consumat alcool, întrucât testul de alcoolemie a fost pozitiv, astfel că l-au dus la un examen medical, inclusiv pentru o analiză de sânge. Iar cel de-al doilea era un stagiar. 

Poliția investighează cauzele și circumstanțele producerii coliziunii. O primă versiune ar fi o eroare umană care s-a produs din imprudență. Cauza accidentului ar putea fi traversarea unui semnal interzis, însă concluziile finale vor fi trase în urma anchetei.

sursa