Mai mult de 35 000 de structuri sunt amenințate de un incendiu de vegetație la poalele unei păduri naționale la est de Los Angeles. Așa-numitul Line Fire a ars necontrolat duminică de-a lungul marginii pădurii naționale San Bernardino, la aproximativ 65 de mile est de Los Angeles.

Până duminică după-amiază, incendiul carbonizase aproximativ 27 de mile pătrate de iarbă și chaparral. Cauza este în curs de investigare.

Joseph Escobedo a declarat că familia sa locuiește în Angelus Oaks de aproximativ trei ani și nu a fost niciodată nevoită să evacueze din cauza unui incendiu de vegetație. Familia sa, cu trei copii mici, se număra printre puținele persoane care nu au părăsit zona până duminică după-amiază.

Joseph Escobedo, rezident: „Avem o mică problemă chiar acum. Avem un incendiu mare care se apropie. Știi, ne facem bagajele chiar acum. Orășelul nostru… aproape toată lumea a plecat deja. Am muncit atât de mult pentru a obține acest lucru, pentru a obține această casă. Și doar gândul de a ne întoarce la nimic, știi tu, e, știi tu, totul în ruine, știi tu. Dar, cum am spus, face parte din viață. Și, știi tu, ne vom obișnui cu situația.”

Incendiul a ars atât de tare sâmbătă încât și-a creat propriul sistem meteorologic care a putut genera fulgere și rafale de vânt. Peste 600 de pompieri se luptau cu focul și cel puțin trei au fost răniți.

Temperaturile de după-amiază din zonă au urcat simțitor.

sursa