Secretara de Stat al Ministerului Mediului, Aliona Rusnac, a avut o întâlnire cu delegația Băncii Mondiale, condusă de Fisseha Tessema Abissa, specialist superior în managementul resurselor naturale și economia albastră în Europa și Asia Centrală. Întâlnirea a avut scopul pregătirii proiectului GEF WATER MAP dar și colaborarea pe alte proiecte de mediu cu Banca Mondială.

În cadrul întrevederii, s-a convenit asupra obiectivelor acestei misiuni: confirmarea obiectivul de dezvoltare al proiectului, definirea domeniul de aplicare, precum și stabilirea cadrului de rezultate și componentele financiare.

În plus, va fi evaluată capacitatea instituțională și se vor conveni modalitățile de implementare a proiectului. În acest context, în următoarele ședințe, se va discuta despre semnarea și punerea în aplicare a Grantului pentru Pregătirea Proiectului (PPG).

În încheiere, Aliona Rusnac a subliniat importanța sprijinului Băncii Mondiale în protecția mediului, exprimându-și încrederea în succesul parteneriatului, reafirmând angajamentul Ministerului Mediului în colaborarea continuă.

sursa