Cu ocazia Zilei Limbii Române, Vasile Tarlev, liderul Partidului „Viitorul Moldovei” și candidat la alegerile prezidențiale, a transmis un mesaj emoționant către cetățeni, subliniind importanța limbii materne ca element de coeziune și identitate națională.

„Să celebrăm astăzi respectul și iubirea pentru limba maternă, oferind generațiilor viitoare ale Patriei noastre Moldova un grai care ne definește și ne îmbogățește ca popor!”, a declarat Tarlev.

El a evidențiat că limba este un instrument esențial de coeziune pentru fiecare individ și că „fiecare dintre noi trebuie să conștientizeze cât de bine o vorbește în fiecare zi”.

Liderul politic a subliniat tradiția de a sărbători limba maternă pe 31 august, o zi în care „ne unim ca să sărbătorim o zi în care celebrăm limba maternă, când putem afirma că limba pe care o vorbim este piatra de temelie a identității noastre”.

Vasile Tarlev a continuat prin a sublinia valoarea sentimentală și spirituală a limbii.

„Ce poate fi mai sfânt decât primul cuvânt rostit în limba mamei, ce poate fi mai dulce decât o poezie învățată în clasele primare. Limba unui popor este un element definitoriu de unificare a sentimentului de mândrie și patriotism”, a declarat candidatul.

În încheiere, Tarlev a făcut referire la cuvintele poetului Alexei Mateevici, subliniind datoria fiecărui cetățean de a păstra și vorbi cu grijă limba maternă.

„Așa cum menționa cântărețul limbii noastre, Alexei Mateevici, limba noastră-i o comoară, iar noi moldovenii suntem datori să o păstrăm și să o vorbim frumos”, a conchis liderul partidului „Viitorul Moldovei”.