Scafandrii au recuperat cadavrele a cinci pasageri de pe iahtul de lux scufundat în largul coastelor Siciliei. În momentul de față sunt șase morți confirmați în urma naufragiului, cadavrul lui Hannah, fiica de 18 ani a lui Lynch, rămâne de găsit. Operațiunile de căutare continuă și astăzi.

Ambarcațiunea, Bayesian, deținută de soția antreprenorului tehnologic britanic Mike Lynch, transporta 22 de pasageri și membri ai echipajului și era ancorată în portul Porticello, în apropiere de Palermo, când s-a răsturnat luni, în timpul unei furtuni violente, înainte de ivirea zorilor.

Corpul bucătarului iahtului, Recaldo Thomas, a fost găsit la scurt timp după scufundarea navei.

Echipele de salvare căutau şase persoane dispărute – omul de afaceri britanic Mike Lynch, 59 de ani şi pe fiica sa de 18 ani, Jonathan Bloomer, preşedinte al băncii Morgan Stanley International şi soţia sa, precum şi avocatul Chris Morvillo din cadrul firmei internaţionale de avocatură Clifford Chance, împreună cu soţia sa.

15 persoane au reuşit să părăsească iahtul înainte ca acesta să se răstoarne. Între timp, căpitanul iahtului a fost audiat de procurori. Inspecțiile scafandrilor au scos la iveală faptul că bordul central a fost parțial ridicat, ceea ce ar fi putut contribui la scufundarea navei.

sursa