Pompierii luptă pentru a aduce sub control incendiile de vegetație declanșate în trei provincii din nord-vestul Turciei, conform unui anunț făcut joi seară de ministrul Agriculturii și Pădurilor, Ibrahim Yumakli, care a adăugat că perspectiva este pozitivă.

14 avioane, 31 de elicoptere și 265 de autoutilitare sunt folosite pentru stingerea incendiilor. La operațiuni participă 1.400 de pompieri și personal forestier, conform lui Yumakli.

Incendiile au izbucnit în districtul Eceabat din provincia Canakkale, în districtul Goynuk din provincia Bolu și în districtul Gordes din provincia Manisa. Deocamdată nu este clară cauza acestor incendii.

„Pe toate cele trei fronturi lucrurile merg spre mai bine. Cu voia lui Dumnezeu, sper să vă aduc vești bune mâine (vineri) și să vă pot spune că toate cele trei incendii au fost stinse”, a declarat ministrul Yumakli. Nicio zonă rezidențială nu este amenințată de aceste incendii, conform autorităților locale.

Guvernatorul din Canakkale, Omer Toraman, a anunțat că anumite cartiere din trei localități au fost evacuate ca măsură de precauție, dar că zonele rezidențiale nu sunt amenințate. La fel, guvernatorul din Bolu, Erkan Kilic, a anunțat că trei sate au fost evacuate ca măsură de precauție. 

Cel puțin 11 persoane au murit, iar alte zeci au fost rănite într-un incendiu de vegetație care s-a extins din cauza unor rafale de vânt la cinci sate, în sud-estul Turciei, în noaptea de joi spre vineri, și care a ucis sute de animale.

gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images
gallery images

sursa