Orice stat fără încrederea cetățenilor săi, fără comunicare cu publicul, nu va rezista mult timp. Ian Lisnevschi, politolog și director al companiei de consultanță Intellect Group, și-a împărtășit opinia în cadrul conferinței „Combaterea propagandei sau război declarat împotriva libertății de exprimare?
„Din punctul de vedere al tehnologiilor politice, este greșit să interzici anumite canale de televiziune. Multe țări au încercat deja să facă acest lucru. Din sondajele sociologice reiese că încrederea în televiziune s-a prăbușit pur și simplu. Orice stat fără încrederea cetățenilor săi, fără comunicare cu societatea, nu va supraviețui mult timp. În opinia mea, dacă guvernul vrea cu adevărat să rămână la putere pentru câțiva ani, ar trebui să se gândească la asta”, a spus politologul.
Potrivit lui, în politică nu există niciodată greșeli, ci anumite strategii, iar presa moldovenească trebuie să elaboreze și ea o strategie.
„Problema presei noastre, inclusiv a presei de opoziție, este că nu există o strategie clară privind modul în care să se protejeze. Din păcate, nu există solidaritate. Vrem să fim solidari cu vecinii noștri, dar nu vrem să fim solidari cu poporul nostru. Nu ne întrebăm cum vor supraviețui oamenii, cei două mii de cetățeni care au rămas fără loc de muncă. Și aici ar trebui să existe solidaritate cu acești oameni”, a subliniat Lisnevschi, comentând închiderea a șase canale de televiziune în limba rusă în Moldova.
La Chișinău are loc conferința „Lupta împotriva propagandei sau un război declarat împotriva libertății de exprimare?”. Evenimentul este organizat de compania de consultanță Intellect Group împreună cu portalul informațional ENews.md.