A închis școli, a disponibilizat profesori și le-a interzis pensionarilor să mai lucreze în învățământ. Așa este cunoscut de opinia publică candidatul desemnat de Maia Sandu pentru funcția de premier, Igor Grosu.
Vloggerul Vitalie Vovc remarcă într-un editorial că a aflat pentru prima dată despre Grosu la o emisiune televizată. Atunci acesta deținea funcția de viceministru al Educației. Invitatul a fost întrebat de o tânără cum se face că în sate calitatea învățământului lasă de dorit. Studenta a remarcat că a reușit să intre la facultate doar datorită orelor particulare pe care le-a luat de la un pedagog pensionat. Răspunsul care a urmat l-a stupefiat pe autor.
”Nu știu dacă voi reuși să redau acel sentiment de stupoare care m-a năucit. (…) Înaltul oficial a încercat să „glumeascӑ” ceea ce contrasta enorm cu intonația tinerei care, se vedea clar, era sinceră și îngrijorată. Apoi a spus (aici nu prea se înțelegea dacă glumea ori ba) că prin faptul că au închis școli și disponibilizat profesori ajunși la vârsta pensionării au creat activitate economică la țară și „locuri de muncă”, aducând exemplul pensionarului care a „făcut un ban”. Căci dacă școala ar fi funcționat normal, această „oportunitate” nu ar fi existat, corect? Numele acelui funcționar era Igor Grosu”, a scris Vitalie Vovc.
Igor Grosu a deținut funcția de viceministru al Educației în perioada când Maia Sandu a fost ministru. În cei trei ani de mandat în funcția de ministru al Educației, deținută de Maia Sandu, în țară au fost lichidate 111 instituții de învățământ preșcolare și școlare, închise 19 școli profesionale și 5 colegii, și reorganizate 213 școli, iar mii de pedagogi și educatori au rămas fără de un loc de muncă.