Vlad Plahotniuc şi-a felicitat părinţii profesori: „Părinţilor mei, profesorilor mei, le datorez ceea ce sunt astăzi”

74

Cu ocazia Zilei Naţionale a Profesorilor, Vlad Plahotniuc a adresat un mesaj de felicitare tuturor dascălilor, în special părinţilor săi care au fost şi ei pedagogi. Pe pagina sa de pe o reţea de socializare, Plahotniuc a ataşat şi o fotografie din copilărie, alături de familia sa.

plahotniuc

„Le transmit respectul şi aprecierea mea tuturor profesorilor, dascălilor şi educatorilor din ţară pe care îi stimez nu doar pentru că îşi fac meseria în ciuda condiţiilor nu tocmai uşoare din instituţiile de învăţământ, dar mai ales pentru că ei îşi asumă rolul de a fi exemple de urmat pentru tinerii noştri şi pentru că îşi sacrifică adeseori timpul liber şi energia pentru a fi la înălţimea misiunii lor nobile. Influenţa pe care profesorii o au asupra copiilor în educarea lor, în pregătirea lor pentru viaţă – este enormă. Anume pentru acest rol eu cred că profesorii merită tot sprijinul nostru atât astăzi, de Ziua mondială a educaţiei, dar şi în fiecare zi”, a scris Vlad Plahotniuc.

Totodată, Vlad Plahotniuc a ţinut să le mulţumească părinţilor săi care au fost şi ei profesori. Acesta şi-a exprimat recunoştinţa pentru tot ce reprezintă el acum.

„Eu am avut norocul să cresc într-o familie de profesori, printre cărţile din biblioteca lor, am studiat mereu din curiozitate şi ambiţie, conştientizând că îmi vor folosi în viaţă aceste cunoştințe. Părinţilor mei, profesorilor mei, le datorez ceea ce sunt astăzi. Vă mulţumesc!”, a adăugat Plahotniuc.