Vlad Plahotniuc pentru Reuters: Republica Moldova își va continua parcursul european indiferent de rezultatele alegerilor prezidențiale

52

Indiferent cine va câştiga alegerile de duminică, Republica Moldova îşi va continua calea spre Uniunea Europeană. Declaraţia a fost făcută de Vlad Plahotniuc într-o nouă apariţie în presa internaţională.

Într-un interviu pentru Reuters, prim-vicepreşedintele PD şi coordonatorul alianţei de guvernământ a menţionat că „brandul european revine” şi că acesta va acționa ca un zid de apărare împotriva oricărei încercări a lui Dodon de a atrage din nou Moldova pe orbita Moscovei, prin abrogarea Acordului  de asociere cu UE pe care Chișinăul l-a semnat în 2014.

„Indiferent de rezultatul alegerilor, suntem convinși că vom fi în măsură să menținem atât stabilitatea, cât și calea geopolitică a țării, și anume integrarea în UE”, a declarat Vlad Plahotniuc pentru Reuters, care a fost preluat de cele mai prestigioase instituții de presă europene precum EuronewsDaily MailSwissinfo, New York Times.

Reuters mai scrie că după criza politică, economică, dar şi scandalul de corupţie în care a fost implicată ţara noastră, economia Moldovei îşi revine. „Economia și-a revenit și este în creștere, după o scădere de 0,5 la sută în 2015. Inflația s-a redus, iar FMI, în pofida scandalurilor, a aprobat luni un nou Memorandum în valoare de 179 de milioane de dolari”, potrivit Reuters.