Un individ a fost reţinut chiar în ziua în care a fost eliberat de la închisoare

59

Un individ în vârstă de 45 de ani a fost reţinut de poliţiştii de la Antidrog chiar în momentul în care ieşea pe poarta penitenciarului unde şi-a ispăşit pedeapsa. Oamenii legii l-au încătuşat întrucât acesta este suspectat că aflat în puşcărie, el ar fi condus o grupare criminală specializată în trafic de droguri. Odată cu el au mai fost reţinuţi alţi 3 bărbaţi membri ali aceleiaşi grupări.

Potrivit poliţiei, organizatorul grupului, aflat în penitenciarul numărul 4 transmitea informaţia şi coordona activitatea grupării. Drogurile, în special heroina erau aduse la Chişinău din Ucraina. Acestea erau plasate în ascunzişuri, iar locul era trimis prin sms organizatorului grupului, iar după ce cumpărătorii transmiteau banii, aceştia îi spuneau de unde să ia doza. Pentru un gram de heroină, compărătorii plăteau 2200 de lei.

În cadrul percheziţiilor, oamenii legii au găsit droguri în valoare de 50 de mii de lei, cântare, telefoane mobile, înscrisuri cu evidenţa banilor şi a drogurilor. Acum, indivizii riscă până la 15 ani de închisoare.