Taifunul Namtheun a ajuns luni în zona uscatului din sudul insulei japoneze Kyushu, autoritățile avertizând asupra riscurilor de inundații, alunecărilor de teren, valurilor mari și a ieșirii râurilor din matcă, informează agenția de presă DPA, citat de Agerpres.ro.

Acest al 12-lea taifun din acest sezon era așteptat să aducă vânturi puternice și ploi torențiale în zone extinse din vestul și sudul Japoniei după ce lovise în cursul nopții orașul Nagasaki.

La ora locală 07:00 (22:00 GMT, duminică), ochiul taifunului se găsea la 70 de kilometri vest de orașul Shimonoseki, îndreptându-se către nord-est, cu o viteză de 20 de kilometri pe oră, cu intensificări ale vântului de 64,8 kilometri pe oră și cu rafale de 108 kilometri pe oră, potrivit Agenției Meteorologice din Japonia (Japan Meteorological Agency, JMA).

Se așteaptă ca în cursul zilei, taifunul să slăbească din intensitate și să devină o depresiune tropicală, a prognozat JMA.

Săptămâna trecută, taifunul Lionrock abătut asupra nord-estului Japoniei, a provocat moartea a 19 persoane, iar alte opt persoane sunt date dispărute, mai informează agenția DPA.