Traian Băsescu şi soţia sa a depus jurământul de cetăţean al Republicii Moldova

51

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, împreună cu soţia sa a depus ieri jurământul de cetăţean al Republicii Moldova. Astfel, cei 2 sunt oficial cetăţeni moldoveni. Ceremonia a avut loc la Ambasada Republcii Moldova la Bucureşti.

Fostul lider de la Cotroceni i-a mulţumit preşedintelui Nicolae Timofti care i-a acordat cetăţenia prin decret prezidenţial şi a declarat că se simte legat de Republica Moldova prin limbă, educaţie şi sentimentul profund de solidaritate.

„O republică dragă mie ca și țara mea, o republică de care mă simt legat prin cultură, educație, limbă și mai ales prin solidaritate. Solidaritatea a fost aceea care m-a făcut în ultimii 10 ani să întreprind acțiuni în favoarea cetățenilor Republicii Moldova și a parcursului european, a cărei independență România a recunoscut-o prima. Sigur relația bilaterală, dincolo de a fi una de suflet între cetățenii Moldovei și României, a avut urcușuri și coborâșuri, dar îmi aduc aminte cu plăcere de momentele când ne-am putut sprijini unii pe alții”, a declarat Traian Băsescu.

Ceremonia a fost oficiată de ambasadorul Republicii Moldova la Bucureşti care l-a felicitat anticipat pe Traian Băsescu cu ocazia zilei de naştere. Fostul preşedinte român împlineşte astăzi 65 de ani.