Timofti optimist: Noua componenţă a Consiliului Suprem de Securitate nu va compromite parcursul european al Moldovei

44

Noua componenţă a Consiliului Suprem de Securitate nu va compromite parcursul european al ţării noastre. Cel puţin aşa speră preşedintele Nicolae Timofti care, la final d emandat a prezidat ultima şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate.

Timofti a trecut în revistă reuşitele Consiliului pe care l-a condus timp de 4 ani și a mulțumit membrilor CSS pentru contribuția lor la asigurarea securității statului.

”Nu pot să nu menționez o serie de succese pe care le-am înregistrat împreună, în special, semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, riscurile legate de acest eveniment fiind discutate inclusiv la Consiliul Suprem de Securitate”, a menționat șeful statului.

Alte subiectele stringente abordate în cadrul ședințelor CSS pe  parcursul anilor 2012-2016 au vizat asigurarea securității sectorului bancar, situația criminogenă în țară și combaterea fenomenului infracțional, securitatea informațională, economico-financiară și social-politică din țară, asigurarea securității naționale în contextul evoluțiilor geopolitice regionale etc.

Președintele CSS s-a arătat încrezător că noua componență a Consiliului Suprem de Securitate nu va compromite orientarea pro-europeană asumată de majoritatea parlamentară.

Prim-ministrul i-a mulțumit președintelui Consiliului Suprem de Securitate pentru faptul că, în pofida crizelor politice prin care a trecut țara în această perioadă, situația nu a degradat până la confruntări violente, iar mitingurile de protest au fost o manifestare a democrației.

La rândul său,  Președintele Parlamentului, Andrian Candu, i-a mulțumit Președintelui Nicolae Timofti pentru contribuția la menținerea liniștii și stabilității în țară, accentuând că șeful statului a promovat consecvent o politică echilibrată și a asigurat o bună cooperare între instituțiile statului.

În perioada mandatului său, Președintele Nicolae Timofti a prezidat optsprezece ședințe ale Consiliului Suprem de Securitate.