Sturza a mințit din nou! FMI infirmă oficial că ar fi amânat programul pentru Moldova

85

Fondul Monetar Internațional (FMI) a venit cu o reacție după ce fostul premier Ion Sturza a scris joi pe facebook că FMI nu a luat în discuție miercuri programul de colaborare cu Republica Moldova, iar din acest motiv țara noastră ar putea rămâne fără împrumutul de bani convenit anterior.

„Pe data de 26 iulie, 2016 misiunea FMI a ajuns la un acord la nivel de personal cu autoritățile Republicii Moldova în privința unui program de reforme economice care poate fi susținută de FMI, pe un termen de 3 ani Până în prezent, autoritățile Moldovei au progresat semnificativ în realizarea acțiunilor prioritare convenite. Implementarea tuturor acțiunilor prioritare este condiția necesară pentru ca Consiliul de directori executivi ai FMI să ia în considerare aprobarea programului de finanțare. Data ședinței Consiliului de directori executivi va fi anunțată după implementarea tuturor acțiunilor prioritare. Nu au avut loc nici un fel de amânări în această privință”, dă asigurări FMI într-un comunicat de presă.

Sturza anticipase reacția FMI-ului și a plasat pe facebook un nou mesaj în care recunoaște că a “forțat un pic” nota și a dat “conotații politice” în prima postare, în care anunța că Moldova ar putea să nu mai aibă împrumutul de la FMI.