Start Vot! Se votează în toată ţara

46

Peste 3 milioane de oameni sunt aşteptaţi astăzi la vot să-şi alege viitorul preşedinte. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7 dimineaţa, iar procesul electoral este în toi.

Mai exact, la urne sunt chemaţi astăzi aproape 3 milioane 240 de mii de cetăţeni cu drept de vot. Tot atâtea buletine au şi fost deja tipărite şi împărţite celor aproape 2 mii de secţii de votare deschise în ţară şi alte câteva zeci – peste hotare.

Procesul electoal este supravegheat de aproape 4 mii de observatori din ţară, dar şi de peste hotare care vor avea rolul de a constata încălcările şi de a avea grijă ca alegerile să se desfăşoare corect.

Cetăţenii care vor merge la vot vor trebui să aleagă între cei 9 candidaţi electorali rămaşi în cursa pentru fotoliul de preşedinte. Ca de obicei, bătălia se va da între Est şi Vest. Pe final de campanie, Marian Lupu s-a retras din cursă în favoarea candidatului PAS Maia Sandu care optează pentru integrarea Moldovei în UE. La polul opus, liderul socialiştilor vrea apropierea de Rusia.