Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, a adus astăzi vești extraordinare pentru zeci de mii de cetățeni în vârstă din regiune. Începând cu data de 1 octombrie, persoanele în vârstă care primesc o pensie mai mică de 3000 de lei vor beneficia de o majorare lunară de 1000 de lei.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv al Găgăuziei, unde a fost aprobat un contract de sponsorizare pentru a acorda sprijin financiar suplimentar acestor persoane vulnerabile. Fondurile necesare pentru această inițiativă generoasă provin din surse extrabugetare, subliniind astfel angajamentul autorităților locale față de bunăstarea cetățenilor lor în vârstă.

Cererea pentru majorarea pensiei poate fi depusă la domiciliu, la primărie sau prin intermediul serviciului de asistență socială, astfel facilitând accesul persoanelor în vârstă la această asistență financiară vitală.

Guvernatorul Guțul a subliniat că această inițiativă face parte dintr-un amplu program social care se implementează în întreaga regiune a Găgăuziei, inclusiv în raionul Orhei și în Taraclia. Această măsură are scopul de a sprijini persoanele în vârstă, asigurându-le o viață mai demnă și mai confortabilă în această perioadă dificilă.