Şi Renato Usatîi reacţionează la retragerea din cursă a lui Marian Lupu. „El face totul pentru a o promova pe Maia Sandu” (VIDEO)

136

După ce ieri Marian Lupu a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru ca ţara noastră şă-şi continuie cursul european, mai mulţi lideri politici au comentat această decizie a PD. O reacţie a avut şi primarul de Bălţi Renato Usatîi într-o înregistrare video de la Moscova postată pe o reţea de socializare. El susţine că astfel democraţii vor să o susţină pe Maia Sandu la alegeri.

„Cei de la Washington l-au chemat pe Vlad Plahotniuc la ambasada Americii si i-au spus ca-i blocheaza conturile si ca o sa le spuna si britanicilor mai repede sa-l retina in cazul Gorbuntov. Totul pentru a o promova pe Maia”, a afirmat Renato Usatîi.

Chiar şi aşa, Usatîi spune că reacţia Maiei Sandu a lăsat de bănuit, astfel că politicianul mai are o explicaţie.

„Dacă legea spune că candidatul electoral nu poate să-şi retragă candidatura cu mai puţin de 7 zile înainte de alegeri, înseamnă că atât Lupu cât şi Leancă fac spectacole politice pentru ca mai apoi să poată spune că am vrut să ne retragem, dar legea nu ne permite. Buletinele sunt tipărite deja”, a conchis Usatîi.

Ieri, Marian Lupu a anunţat că se retrage din cursa electorală pentru în favoarea continuării parcursului european al ţării noastre şi a îndemnat electoratul PD să voteze un candidat proeuropean.