Reținuți pentru trafic de droguri. 10 indivizi au ajuns pe mâna poliției

60

10 indivizi suspectat de trafic de droguri au fost încătușați de oamenii legii. Aceștia făceau parte din 2 grupări ilegale care se ocupau cu acest lucru. Potrivit poliției, în primul caz este vorba de trafic de heroină.

Grupul era condus de către un deținut din penitenciar. Acesta a repartizat rolurile și sarcinile fiecărui membru al grupului, printre ei fiind persoane responsabile de procurarea heroinei de peste hotarele RM, de păstrarea acesteia, de colectare a mijloacelor financiare, de realizare și transmitere a heroinei consumatorilor. Coordonatorul de la „libertate” s-a dovedit a fi o femeie de 32 ani din Chișinău.

Heroina era transmisă în capitală unor persoane care le repartizau în cantități mai mici și le transmiteau realizatorilor din rețea, ulterior pentru suma de 2200 lei/un gram ajungea la consumatori.

În cadrul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate peste 50 de grame de heroină în valoare de aproximativ 110 000 lei, cîntare electronice la scară mică, o armă, 12 telefoane mobile, bani în sumă de peste 70000 lei.

O altă documentare s-a desfășurat în privința unui membru al grupării menționate mai sus, care pe lîngă comercializarea cu heroină practica și prepararea și realizarea produselor etnobotanice.

Acesta, realiza drogurile prin skype sau altă platformă, plasa anunțuri pe garduri, stații auto, pereții blocurilor locative – locuri populate de tineri și predispuși consumului acestui tip de droguri. Un pachet de 10 gr cu asemenea drog era realizat la prețul de 200 de lei, plata fiind efectuată electronic prin intermediul terminalelor electronice de plată, iar drogul fiind transmis fără un contact fizic între cumpărător și realizator.

În cadrul percheziției la domiciliul persoanei de 31 ani din sectorul Rîșcani a capitalei au fost depistate și ridicate produsele etnobotanice, o pastilă psihotropă și un pachețel cu heroină, o armă fără acte de proveniență, 2 statii radio, 12 telefoane mobile, înscrisuri cu evidența cantităților de droguri realizate și sumelor de bani încasate, tehnică de calcul și dispozitive electronice de stocare a informației, bani în sumă de aproximativ 50000 lei.

În aceste cazuri a fost inițiată o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 de ani.