Cei doi oficiali au mai discutat despre iniţiativa Guvernului de la Chişinău de a crea Serviciul de acordare a asistenţei medicale aeriene după modelul SMURD din România şi posibilitatea de colaborare în această direcţie dintre Republica Moldova şi Comisia Europeană. Henrik Hololei a salutat această iniţiativă, încurajând să fie transmisă o solicitare oficială în acest sens, iar Comisia va identifica cele mai bune posibilităţi de implicare pentru ca acest serviciu să funcţioneze şi în Republica Moldova.

În alt context prim-ministrul a menționat că „după semnarea Acordului privind Spațiul Aerian Comun Uniune Europeană – Republica Moldova avem o creştere semnificativă a numărului de bilete de avion vândute, dar şi o scădere a preţurilor. Acest fapt este benefic pentru economia noastră pentru că facilitează dezvoltarea unor domenii conexe, dar cel mai important, este în beneficiul cetăţenilor”.

Părţile au mai discutat şi despre modernizarea transportului feroviar, dezvoltarea reţelelor de drum terestru, posibilităţile de diversificare a cooperării cu Comisia Europeană în domeniul transportului, precum şi despre buna implementare a proiectului de modernizare a aviaţiei civile din Republica Moldova, lansat ieri la Chişinău.

Directorul General pentru Mobilitate şi Transport din cadrul Comisiei Europene, Henrik Hololei se află într-o vizită de lucru în Republica Moldova, cu ocazia lansării proiectului UE sub egida EASA „Suport şi asistenţă în domeniul aviaţiei civile a ţărilor din Parteneriatul Estic şi Asia Centrală”.