Recrutau fete și le vindeau străinilor. Cât luau pentru o oră de sex

96

Recrutau tinere din familii social vulnerabile, le găseau clienți și le exploatau sexual. Este vorba despre membrii unei grupări specializate în trafic de ființe umane, trafic de copii și proxenetism. Poliția a reținut o femeie și 3 bărbați între care și cetățeni turci care se ocupau cu acest lucru.

Suspecții au fost documentați timp de 3 luni, iar ancheta a stabilit că din grupare face parte și un cetățean turc în vârstă de 45 de ani. Acesta, aflîndu-se pe teritoriul Republicii Moldova activa în complicitate cu capul grupării şi oferea aceste servicii exclusiv pentru cetățenii străini în special cetăţeni turci, care veneau în Moldova în scop de afaceri sau turism sexual.

Suspecții publicau anunțuri pe site-uri cu conținutul: „Masaj erotic de neuitat, Masaj plin de pasiune, adorabilă domnișoară face cunoștință cu bărbat”.

Totodată, prin diverse promisiuni recrutau mai multe tinere cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani, printre care şi 2 minore, majoritatea din ele fiind din capitală.

Fetele erau vîndute clienților cu sume cuprinse între 800-1000 de lei pentru o oră de masaj erotic și servicii intime, fiind exploatate sexual în diferite apartamente închiriate şi saune din mun. Chișinău.

Pentru serviciile oferite, suspecții le promiteau fetelor cîte 200 – 500 de lei din suma primită din partea clienților. Dacă vinovăția suspecților va fi demonstrată, riscă închisoare pînă la 20 ani.