Recrutau femei şi le trimiteau în Rusia la cerşit. O femeie şi fiul acesteia reţinuţi

61

O femeie de 57 de ani şi fiul acesteia în vârstă de 30 de ani au fost reţinuţi de poliţie pentru trafic de fiinţe umane. Aceştia sunt suspectaţi că convingeau femei să meargă la muncă în Rusia, iar odată ajunse acolo, ele erau impuse să cerşească.

Femeia care era şi liderul grupării, dar şi fiul acesteia au fost urmăriţi mai bine de un an. S-a stabilit că în tot acest timp, suspecţii au convins mai multe femei că le poate ajuta cu un loc de muncă bine plătit în domeniul comerţului şi le-au transportat în Rusia.

Odată ajunse în oraşul Lipeţk, victimele erau impuse să cerşească. Suspecţii profitau de vulnerabilitatea lor, întrucât ele se aflau în ţară străină şi fără acte, sub pretextul restituirii unei datorii a cărei mărime nu a fost stabilită clar, traficanţii au impus să cerşească, în comun cu alte potenţiale victime fiind deghizate în călugăriţe, în locurile aglomerate din or. Lipeţk. Iar mijloacele acumulate în urma cerşitului erau ridicate în întregime de traficanţi.

În urma perchezițiilor efectuate de către forțele de ordine au fost depistate copii de acte de identitate a mai multor persoane, suporturi de informaţie şi sume mari de bani.

Până în prezent, ofițerii de investigații au identificat trei victime cu vîrsta cuprinsă între 22 și respectiv 45 de ani.

În acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza pentru trafic de persoane în scop de cerşit, iar suspecţii riscă închisoare de până la 15 ani.