Primele declaraţii ale noului şef de stat. Igor Dodon: „Voi fi preşedintele tuturor”

84

„Voi fi preşedintele tuturor”. Asta le-a promis noul preşedinte ales Igor Dodon după prezentarea rezultatelor care au arătat că acesta a câştigat scrutinul prezidenţial. El a ieşit în faţa presei aproape de miezul nopţii şi a mulţumit alegătorilor pentru susţinere.

„Eu vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor Republicii Moldova care mi-au încredințat votul lor și viitorul acestei țări. Eu înțeleg, credeți-mă, foarte bine responsabilitatea ce-mi revine începând cu ziua de astăzi. Înțeleg că nu va fi simplu, dar eu vă promit că voi fi președintele tuturor, și celor care se consideră de dreapta și de stânga, și celor care vor în UE, și celor care vor în Rusia” a declarat Igor Dodon.

Totodată, Dodon i-a mulţumit şi contracandidatei sale pentru bătălia pe care au purtat-o împreună pentru fotoliul de preşedinte, dar şi pentru rezultatul pe care l-a obţinut ea. Dodon a îndemnat-o pe Sandu să cheme lumea la calm.

„Cei care ați votat-o pe Maia Sandu, eu o să iau în calcul toate dorințele dvs., tot pentru ce pledați dvs., tot în ce credeți dvs., dar haideți să liniștim spiritele. Haideți să recunoaștem, diferența este destul de mare. Ieșiți vă rog cu un mesaj foarte clar. Cred că lucrul acesta va fi apreciat de toți. Sunt gata să ne întâlnim și mâine, să vedem cum procedăm mai departe. Dar nu trebuie societatea divizată”, a mai menţionat Dodon.