Însoţit de specialiştii din cadrul serviciilor municipale şi antreprenorul obiectivului, Dorin Chirtoacă a analizat modul în care se desfăşoară activităţile de pe şantier, dar şi volumul de lucrări ce urmează a fi realizate în perioada următoare, până la recepţionarea proiectului, inclusiv montarea reţelelor electrice pentru iluminatul acvatic şi decorativ şi amenajarea teritoriului adiacent.

După cum a constatat şeful administraţiei municipale, construcția se apropie de etapa de finalizare. „În acest an vom finaliza lucrările de restaurare a obiectivului, inclusiv amenajarea scărilor, a cascadei şi a rotondei. Mi-aş dori să încheiem lucrările până la Hramul Chişinăului, dar nu-l vom grăbi pe antreprenor. Vom respecta graficul de execuţie şi, în primul rând, calitatea lucrărilor”, a subliniat Dorin Chirtoacă.

Lucrările pe şantierul din Parcul „Valea Morilor” au demarat în anul trecut. Menţionăm că întregul obiectiv – rotonda, scările, havuzurile şi sistemul de iluminat decorativ vor fi reconstruite având la bază o structură de rezistenţă sporită, dar vor păstra, în acelaşi timp, aspectul arhitectural din anii 1960-1970.

Valoarea proiectului este de 12 milioane lei, bani alocaţi din bugetul municipal.