„Stimaţi sportivi acest an este nu doar unul simbolic, ci un an foarte important pentru Republica Moldova deoarece, toată atenţia, concentraţia, audienţa care există pe sport este una enormă. Vă urez ca să găsiţi în interior acel caracter de care este nevoie în proba pe care o reprezentaţi, fiindcă așa cum sunteți cei mai buni pentru Republica Moldova, puteți deveni și cei mai buni pentru lumea întreagă. Sper ca ediţia curentă a Jocurilor Olimpice să reprezinte un imbold, în măsura în care marile puteri să simtă cât de puternice sunt ţările mici şi anume să simtă asta prin voi. Eu vă felicit şi vă doresc mult succes, voinţă şi putere” a declarat ministrul Victor Zubcu.

La rândul său, Pavel Filip a felicitat lotul naţional olimpic evidenţiind că este o onoare pentru ei, dar și o responsabilitate de a reprezenta țara la JO de la Rio. „Sunt sigur că veți depune tot efortul ca prin rezultatele obținute, să provocaţi sentimentul de mândrie antrenorilor şi tuturor cetățenilor Republicii Moldova, care la fel ca și mine, cred cu tărie în talentul şi succesul DVS. Vă doresc succese, să înregistraţi rezultate remarcabile și să fie cât mai des arborat drapelul Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio”, a spus premierul.

Precizăm că în cadrul evenimentului au participat Ministrul Tineretului şi Sportului Victor Zubcu, Președintele Comitetului național olimpic și sportiv, Nicolae Juravschi împreună cu alţi oficiali şi antrenori.