Astfel, potrivit meteorologilor, în perioada 12- 16 iulie, pe arii extinse se prevede pericol de incendiu a fâșiilor forestiere și culturilor agricole. În acest sens, salvatorii îndeamnă oamenii să nu aprindă resturile menajere și vegetația uscată. Mai mult, o atenție sporită trebuie acordată lanurilor cu cereale, întrucât pericolul de aprindere a spicoaselor este mai mare, atunci când temperaturile sunt ridicate.

Oamenii sunt îndemnați să evite utilizarea focului deschis și să sune de urgență Serviciul 901 în caz de situații de risc.

Pentru protecția persoanelor de temperaturi ridicate, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a reinstalat punctele de reabilitare în toată țara. Pe parcursul zilei de ieri, în cele 19 corturi care au funcționat în municipiile Chișinău, Bălți Comrat, dar și orașele Cahul, Căușeni, Orhei, Rezina, Șoldănești, Hîncești, Ungheni, Nisporeni și Călărași s-au adresat 3.722 persoane. Oamenii au băut apă și s-au protejat de soare în orele cu temperaturi ridicate.

Punctele de reabilitare vor funcționa până la expirarea Codului galben de caniculă.