„Pentru a semna Acordul cu FMI ne-a rămas doar să stabilim o chestiune tehnică. Este vorba despre modul de administrare fiscală a creditelor externe”, a precizat premierul.

Potrivit lui Filip, până la sfârşitul anului bugetar, Republica Moldova, în afară de creditul românesc, va beneficia de 45milioane de dolari de la Banca Mondială şi de cel puţin 45 milioane de euro din partea Uniunii Europene. Totodată, va beneficia de 25 milioane de dolari din partea FMI. „Nu aşteptăm sume fabuloase din partea FMI. Pentru noi contează mai mut experienţa şi expertiza lor, recomandările lor pentru a avea o guvernare eficientă”, a declarat prim-ministrul.

Pavel Filip a dat asigurări că în timpul apropiat cetăţenii vor simţi efectul reformelor. „Este clar că oamenii nu au avut cum să observe schimbările în jumătate de an. Dar au fost făcute reforme, au fost adoptate legi, iar până la finele anului cetăţenii vor simţi aceste schimbări. Sunt sigur că Republica Moldova va trece în anul viitor cu schimbări mari”.