Publicaţia Neue Osnabruecker Zeitung a susţinut luni că autorităţile federale germane au înregistrat 410 piste cu privire la presupuşi terorişti în rândul refugiaţilor de pe teritoriul Germaniei, transmite Reuters, preluată de News.ro. Din cele 410 suspiciuni de terorism, 369 au fost înregistraţe în ultimul an, de la izbucnirea crizei migranţilor.

Autorităţile germane anchetează 60 de solicitanţi de azil aflaţi în ţara europeană şi care sunt suspectaţi că aparţin sau susţin grupări teroriste, inclusiv Stat Islamic (SI), a anunţat luni Oficiul poliţiei penale federale (BKA), informează DPA, scrie Agerpres.

‘Luând în considerare faptul că în Germania există o mişcare migraţionistă în desfăşurare, am presupus că există foşti sau actuali membri, susţinători sau simpatizanţi ai organizaţiilor teroriste şi criminali de război islamişti printre refugiaţi’, a menţionat BKA într-o declaraţie de presă.

Din cele 60 de anchete pentru terorism aflate în desfăşurare, 20 au fost lansate în ultimele 10 săptămâni, precizează BKA, adăugând că organizaţia a primit în total 410 ponturi de la autorităţile locale din cele 16 landuri ale Germaniei.

Trei din cele patru atacuri violente comise în Germania în ultima săptămână au fost comise de migranţi care au venit în ţară pentru a solicita azil, aminteşte DPA.

Totodată, BKA a mai anunţat că numărul persoanelor care au părăsit Germania pentru a se alătura Stat Islamic în Siria a crescut de la 800 în mai, la 840 în prezent. Dintr-o treime dintre cei care s-au întors, al căror număr nu este precizat, 70 dintre ei au primit pregătire de luptă sau chiar au luat parte la lupte, a mai anunţat BKA.

Pe de altă parte, un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne a anunţat că riscul de atacuri în Germania rămâne ridicat, după o serie de patru atacuri în ultima săptămână soldate cu 10 morţi şi 34 de răniţi.

„Riscul unor atacuri a fost ridicat de o lungă perioadă de timp şi rămâne ridicat”, a declarat Tobias Plate într-o conferinţă de presă la guvern.