O nouă firmă farmaceutică și-a deschis ușile. Produce aproape 140 de denumiri de medicamente

74

O nouă companie farmaceutică a fost deschisă în suburbia capitalei. Investițiile se ridică la peste 30 de milioane de euro, iar odată cu asta au fost create peste 400 de locuri noi de muncă. La deschide a fost prezent și premierul Pavel Filip care a declarat că va susține acest domeniu foarte important în țara noastră.

„Astăzi înaintăm în dimensiunea medicamentelor accesibile pentru cetăţeni, iar pe de altă parte, este un pas pentru bunăstarea lor. Această întreprindere, în urma investiţiilor care vin din România, oferă locuri de muncă pentru mai mult de 400 de oameni. Aceasta înseamnă copii ai căror părinţi vor fi acasă, bătrâni ai căror copii vor sta aici, în Republica Moldova, şi vor avea grijă de ei”, a menţionat şeful Executivului.

Șeful Cabinetului de miniştri a subliniat că încă în luna martie a fost elaborat un Plan de acţiuni care vine să amelioreze situaţia în acest domeniu. Multe din măsurile stabilite cu producătorii şi distribuitorii de medicamente au fost deja realizate, fapt ce a permis reducerea cu 40 la sută a preţului la 160 de medicamente de primă necesitate. Î

n prezent, întreprinderea produce 137 de denumiri de medicamente, utilizate pentru tratamentul afecţiunilor endocrine, a sistemului nervos, cardio-vascular, digestiv, respirator, precum şi a altor maladii.