Nicolae Dabija: Maia Sandu a căzut într-o cursă întinsă de Ţopa

80

Maia Sandu a căzut într-o cursă întinsă de către mafiotul Ţopa şi a împărtăşit ura pe care acesta o are faţă de Plahotniuc. Asta crede scriitorul Nicolae Dabija într-un editorial publicat în Literatura şi Arta. Tot acolo, Dabija vorbeşte despre campania electorală şi alegerile prezidenţiale din această toamnă, dar şi concluziile făcute. Scriitorul se arată dezamăgit de comportamentul Maiei Sandu de după alegeri care denotă faptul că ea nu şi-a dorit să câştige scrutinul şi a reacţionat neadecvat.

„Maia Sandu a căzut şi ea, ca şi noi, într-o cursă, împărtăşind ura personală a lui Victor Ţopa, ministrul lui V. Voronin şi autorul celebrei fraze „Avioanele noastre-s proaste, dar piloţii noştri-s foarte buni; urcaţi fără frică în ele”, cu ajutorul căreia a obţinut un credit de-un miliard (alt miliard!) care s-a volatilizat, ea împărtăşind întru totul credinţa lui Andrei Năstase că ura personală a clientului său trebuie să devină una a întregului nostru popor.
Participăm, cu alte cuvinte, şi aici trebuie să spunem lucrurilor pe nume, la o reglare de conturi între hoţi”, scrie Dabija.

Încă o dovadă a faptului că Sandu nu și-a dorit să câștige acest crutin este că în următoarea zi după alegeri, aceasta parcă se lăsă satisfăcută de rezultatul obținut și nu a ieșit să vorbească cu oamenii și să sesizeze CEC, CC și alte instituții despre fraudele și încălcările comise de contracandidatul său.

„În dimineaţa primei zile de după alegeri ea se lăsă satisfăcută de scor: nu a ieşit să le vorbească tinerilor, care au aşteptat-o la proteste, n-a sesizat cu argumente convingătoare Comisia Electorală Centrală, Curtea Constituţională despre fraudele şi încălcările cu adevărat grave care îi aparţin lui Dodon: de la folosirea resurselor financiare de câteva milioane de euro venite din Bahamas (un arhipelag din Oceanul Atlantic cu câteva sate, în care locuiesc triburi de negri, care folosesc drept monedă bureţii de mare şi care n-au auzit niciodată de moneda „euro”) la xenofobia anticonstituţională, de la ameninţarea că va „stârpi” unioniştii (peste 40 la sută din populaţie) la declaraţii privind schimbarea cursului oficial al statului, de la teza de doctorat plagiată la Minciuna pe care şi-a făcut-o agent electoral, de la recunoaşterea regimului anticonstituţional de la Tiraspol (el felicitându-l recent pe un „conducător” al unui stat croit ilegal pe o bucată din ţara al cărei preşedinte se pretinde – la şantajul cu vărsările de sânge care urmau să se întâmple dacă nu va câştiga dânsul alegerile etc. ”, notează scriitorul.