Modovenii de peste hotare s-au mobilizat. La unele secţii de vot s-au format coadă

83

Moldovenii nu au uitat să voteze nici la mii de kilometri distanţă. La unele secţii de votare s-au format cozi, în timp ce în altele a fost înregistrată o rată mică de participare.

Cele mai aglomerate secţii de votare au fost la Milano, Roma sau Paris unde s-au format cozi imense. Cetăţenii au fost nevoiţi să aştepte minute bune pentru ca să-şi exercite dreptul constituţional.

La polul opus, cea mai mică rată de participare la urne a fost înregistrată la secţiile deschise în China unde au votat 19 persoane, Lituania – 20 de persoane şi Japonia unde au votat doar 25 de cetăţeni moldoveni.

În străinătate, cele mai multe secţii de votare au fost deschise anume în Italia, acolo unde se află sute de moldoveni. După Italia, cele mai multe secţii de votare au fost amenajate în  România şi Federaţia Rusă. Prima secţie de votare s-a deschis în Tokyo, iar ultimele în Canada şi Statele Unite.

 

Alegerile de ieri au fost monitorizate de aproape 4 mii de observatori. Comisia Electorală Centrală a acreditat 3202 observatori din ţară şi 562 de observatori de peste hotare.