„Suntem în căutarea unor soluții viabile pentru reglementarea conflictului transnistrean prin implicarea reprezentanților din Parlament, Guvern, societate civilă, experți și parteneri de dezvoltare. Există o bună perspectivă și sperăm ca anul viitor să fie un an al oportunităților”, a declarat Andrian Candu.

La rândul său, Ministrul de Externe al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier a încurajat abordarea constructivă a Parlamentului și a apreciat progresele înregistrate de autorități în identificarea soluțiilor concrete, inclusiv prin implementarea acțiunilor prevăzute în protocolul semnat recent la Berlin, în urma consultărilor în formatul „5+2”.

La finalul întrevederii, Andrian Candu i-a oferit Ministrului de Externe al Germaniei o cutie ce conține jurnalele personale a doi cetățeni germani, cu însemnări din perioada 1941-1945.

„Cele 5 carnețele cu înscrierile zilnice a doi cetățeni germani au o valoare istorică, dar și umană, cuprinzând descrierea a 5 ani din viața acestora și pagini despre o relație personală. Aceste jurnale erau în posesia unui locuitor al Chișinăului, care ni le-a dăruit pentru a le transmite autorităților germane. Ne vom bucura dacă veți reuși să găsiți rudele sau urmașii autorilor acestor jurnale și ei ar veni să viziteze Republica Moldova pentru a cunoaște locurile pe unde au fost strămoșii lor”, a precizat Andrian Candu.