Deși Ilan Șor e condamnat în prima instanță la șapte ani și jumătate de închisoare în dosarul furtului din sistemul bancar moldovenesc, Marina Tauber a ținut să-și laude liderul de partid, menționând că „datorită primarului de Orhei, schemele meschine din jaful secolului au fost deconspirate”, iar vinovații stau astăzi la pușcărie. Astfel, dânsa a susținut că ăsta e un prim exemplu în ceea ce privește lupta cu corupțuia din Republica Moldova.

„Suntem unicul exemplu când partidul și liderul luptă cu corupția. Cunoaștem că Ilan Șor este primul om de afacere și, în general, din istoria RM care a deschis schemele meschine ale celora care a fost implicat în frutul miliardului. Datorită informației care a fost oferită de dumnealui organelor competente, persoanele vinovate au fost condamnate astăzi. Vorbim despre Vlad Filat și Veaceslav Platon.

Este primul caz în istoria țării noastre când oficialii, politicieni sunt condamnați la închisoare.

E primul nostru exemplu de lupta cu corupția. Suntem mândri că reprezentăm partidul, liderul căruia a fost destul de curajos să ofere această informație”, a declarat Marina Tauber în cadrul unei dezbateri de la TVR Moldova.

Totodată, candidata din partea Partidului Șor în alegerile parlamentare a menționat că pentru a combate corupția din republica Moldova, partidul își propune să introducă tribunale cu jurați, iar toate deciziile de inters public să fie luate în cadrul referendumurilor.

„Unul din puctele de bază pentru noi reprezintă pedeapsa penală pentru acei candidați care nu-și îndeplionesc promisiunile în campaniile electorale”, a conchis vicepreședinta Partidului Șor.

De menționat că Marina Tauber a fost înregistrată de CEC în calitate de candidat pe circumscripția nr.19, comuna Ivancea.

Pe aceeași circumscripție vor mai lupta Tudor Golub (PD), Mihai Paciu (PSRM), Mariana Cusnir (ACUM), Roman Boțan (PL), Lucia Viscun (PCRM), Igor Brînza, Vitalie Marinuță