Marian Lupu iese la rampă. Unde a lipsit în tot acest timp

433

După mai bine de 3 săptămâni de la retragerea sa din cursa electorală, timp în care nu a fost văzut în spaţiul public, liderul PD, Marian Lupu iese din nou la rampă. Într-un interviu pentru portalul deschide.md, democratul a comentat scrutinul electoral, înfrângerea la limită a Maiei Sandu, dar şi victoria obţinută de Dodon. De asemenea, el vorbit şi despre absenţa sa din spaţiul public în tot acest timp.

“Modul în care s-a reacționat la gestul meu de retragere, isterizarea lui de către unii, m-a determinat să evit expunerea la public în ziua alegerilor ca să nu dau temeiuri pentru tot felul de noi interpretări și isterii. M-am gândit că așa lucrurile se cor calma mai bine și electoratul nostru se va concentra pe alegerea reală pe care trebuie să o facă”, a declarat Marian Lupu.

În cadrul aceluiaşi interviu, liderul PD a declarat că Maia Sandu nu a fost învinsă de Dodon în aceste alegeri ci de gafele monumentale făcute de echipa sa. Potrivit lui, candidatul proeuropean ar fi avut şanse mari să câştige  aceste alegeri dacă nu ar fi îndepărtat electoratul PD prin mesajele pline de aroganţă şi agresivitate.

“Faptul că ea a reacționat făcând zeci de mii de oameni criminali și corupți, referindu-se la alegătorii PDM, a avut efect foarte negativ. Primarii noștri și șefii de organizații teritoriale ne-au sunat extrem de supărați, a trebuit să trimitem echipe în teritoriu să-i liniștească. Din păcate, nici după acea gafă politică, Maia Sandu nu a avut un mesaj pentru alegătorii noștri și nu a încercat să se apropie de ei, nici măcar în turul doi. Eu cred că ea a gestionat prea emoțional aceasta situație și sunt sigur că aceste greșeli s-au reflectat și în rezultatul ei final”, susţine Marian Lupu.

Cât despre victoria lui Dodon şi cum va fi acesta în calitate de preşedinte, Lupu a declarat că Dodon este un om periculos care ar “apelează la orice mijloace pentru a-și atinge obiectivele, obiective care pot fi în defavoarea țării”.

“De la Igor Dodon mă aștept la surprize negative, însă sunt sigur că Guvernarea și majoritatea parlamentară ii vor da răspunsurile potrivite și nu ii vor permite să facă ce vrea cu țara, vom găsi formula potrivită să îl ținem în limitele constituționale. El trebuie să înțeleagă că este președintele Republicii Moldova, nu doar al celor 28% din alegătorii din țară. Noi vom respecta votul dat de alegătorii săi, a câștigat cu o diferență semnificativă, alegerile au fost recunoscute ca fiind legale și corect de observatorii străini, însă vom acționa în interesul întregii țări”, mai spune Marian Lupu citat de deschide.md.