Maia Sandu nu recunoaşte rezultatele alegerilor de ieri şi spune că le va contesta la Curtea Constituţională

101

Maia Sandu nu recunoaşte rezultatele scrutinului de ieri. Într-o conferinţă de presă, ea a declarat că va folosi toate pârghiile legale pentru a contesta fiecare incident înregistrat la alegeri.

„ Aceste alegeri nu au fost nici corecte şi nici libere. Oponenţii noştri au folosit metode murdare. Noi respectăm oamenii. Vom prezenta Curții Constituționale dovezile tuturor încălcărilor comise în procesul electoral”, a declarat Maia Sandu nu înainte de a le mulţumi tuturor celor care au votat-o pe ea, dar şi pe oponentul său, Igor Dodon.

„Vreau, în primul rând, să vă mulțumesc mult tuturor celor care ați ieșit la vot. Vreau să vă mulțumesc tuturor celor care ați avut încredere în mine. Știu că pe toți ne încearcă emoții grele, emoții de nedreptate. Am fost corecți, uniți, mulți, am făcut un efort extraordinar. Mă închin în fața celor care au parcurs distanțe enorme, au stat în frig pentru a vota. Voi sunteți eroii noștri. Voi ați învins. Respect oamenii care au votat pentru oponentul meu. Dar timpul va arăta adevăratele intenții ale acestui om. Niciunul dintre noi nu va putea trăi bine într-o țară prinsă în capcana corupției”, a subliniat Maia Sandu.

Totodată, Maia Sandu a cerut repetat demisia şefei Comisiei Electorale Centrale Alina Rusu, dar şi cea a Ministrului de Externe Andrei Galbur pentru organizarea proastă a votului din diasporă când mai multe secţii de votare s-au închis înainte de vreme din cauza că s-au terminat buletinele de vot.