Natalia Parasca, președintele Partidului “Renaștere,” a anunțat oficial candidatura lui Alexandr Nesterovschi în funcția de primar al municipiului Bălți. Cu sute de susținători adunați în jurul său, Parasca a organizat un miting de sprijin pentru Nesterovschi și a depus documentele necesare pentru înregistrarea candidaturii acestuia la alegerile locale.


Într-o declarație, Parasca a respins categoric acuzațiile aduse lui Alexandr Nesterovschi, afirmând că “acestea s-au prăbușit ca un castel de cărți de joc”. Ea a subliniat că atât Maia Sandu, cât și PAS știu că acuzațiile sunt nefondate, iar scopul lor pare a fi de a împiedica o campanie electorală eficientă a candidatului lor, dat fiind că Nesterovschi are șanse mari de a câștiga funcția de primar.


Parasca a mai adăugat că Partidul “Renaștere” acceptă această provocare și nu se teme de PAS, subliniind că forța lor nu derivă din susținerea din partea ambasadelor occidentale, ci din sprijinul ferm al poporului moldovean și al alegătorilor. Candidatura lui Alexandr Nesterovschi promite să fie una dintre cele mai interesante din aceste alegeri locale, cu o luptă acerbă pentru funcția de primar a municipiului Bălți.