Întrevedere de rang înalt la Bali. Ministrul de Interne Alexandru Jizdan s-a întâlnit cu Secretarul General al Interpol Jurgen Stock

110

Combaterea criminalității transfrontaliere, schimbul eficient de informații operative și rezultate obținute de INTERPOL în conlucrarea cu organele de drept din Moldova au fost subiectele despre care Ministrul de Interne Alexandru Jizdan a discutat cu Secretarul General al Interpol Jurgen Stock. Întrevederea a avut loc la Bali unde se desfăşoară Adunarea Generală a Organizaţiei Internaţionale INTERPOL. La discuţii au mai participat Şeful Poliţiei de Frontieră Fredolin Lecari şi Ministrul Justiţiei Vladimir Cebotari.

Alexandru Jizdan a menţionat că participarea delegaţiei Republicii Moldova la această adunare are o împortanţă deosebită prin schimbul de experienţă pe care-l acumulează oficialii moldoveni.

La rândul său, Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock a mulțumit poliției din Republica Moldova pentru suportul considerabil în ceea ce privește securitatea în regiune, accentuând că țara noastră este unul din cei mai dinamici și activi membri ai Organizaţiei Internaţionale de Cooperare a Forţelor de Poliţie din regiune, care folosește instrumentele și serviciile oferite de către Organizație, în special, bazele de date.

Ministrul Alexandru Jizdan a ținut să informeze despre reforma Ministerului de Interne și a subdiviziunile acestuia, măsurile realizate în lupta anticorupție și alte inițiative care au fost apreciate de Secretarul General INTERPOL, Jürgen Stock, care și-a exprimat dorința de a oferi suport în realizarea lor.