Încă 3 mii de locuri de muncă vor fi create la Bălți

119

Încă 3 mii de locuri de muncă vor fi create la Bălți, în Zona Economică Liberă. 2 mari investitori străini își extind afacerile, iar odată cu aceasta vor avea nevoie de brațe de muncă. Premierul Pavel Filip a fost în vizită ca să discute despre problemele pe care le întâlnesc întreprinzătorii și soluții pentru ele.

Una dintre companiile ce-și extinde afacerea este compania austriacă Gebauer and Griller, care este specializată în producerea de cabluri și cablaje pentru industria auto şi telecomunicații. În cadrul întrevederii, conducerea întreprinderii a anunţat că datorită unor măsuri de susţinere din partea Guvernului a activităţii desfăşurate în ZEL Bălţi, compania îşi extinde investiţiile în Republica Moldova.

Astfel, investitorii austrieci urmează să construiască o nouă fabrică de productie a cablajelor, cu o suprafaţă de aproximativ 10 mii de metri pătraţi și să creeze peste 500 de noi locuri de muncă. Investitorii spun că pentru a-și dezvolta afacerea au nevoie de angajați calificați, condiții sigure de activitate și suport din partea autorităților.

La rândul său, Premierul Pavel Filip a menţionat că echipa guvernamentală va face tot posibilul pentru a susține și în continuare activitățile investiționale pe teritoriul Republicii Moldova.

Premierul a vizitat și șantierul de construcție a noii fabrici a întreprinderii Draexlmaier Automotive și spațiile de producție deja în funcțiune ale acesteia.

Compania are în prezent 2600 de angajaţi şi intenţionează, la începutul anului 2017, să lanseze un nou proiect investițional. Datorită investiţiilor de peste 20 milioane de euro, vor fi create aproximativ 2500 de noi locuri de muncă.

Zona Economică Liberă Bălţi a fost fondată în anul 2010 şi administrează 11 subzone, amplasate în 3 regiuni ale Republicii Moldova. Întreprinderile care-şi dezvoltă activitatea în cadrul ZEL Bălţi beneficiază de o serie de facilităţi, inclusiv de ordin fiscal şi vamal.

muncitor2muncitorfilip_cabluri