Gata cu publicitatea la fast food-uri în care sunt folosiți copiii

68

Copiii nu vor mai putea fi folosiți în publicitatea alimentelor nesănătoase. Un ordin al Ministerului Sănătății interzice acest lucru. Documentul are ca scop să convingă copiii, dar și adulții că alimentele nu sunt bune pentru copii, dar totodată să reglementeze publicitatea produselor dăunătoare pentru sănătatea lor.

Astfel, în document este stipulat că nu vor mai putea fi folosiți copii la publicitatea caramelelor, ciocolatei, bezelelor, chipsurilor, hamburgerilor, gogoşilor, sandwich-urilor, pizzei, mezelurilor, snacksurilor, alunelor sărate, băuturilor răcoritoare și energizante.

Totodată, medicii şefi ai Centrelor de Sănătate Publică vor fi responsabili de supraveghea în instituţiile de învățământ general a alimentației raționale a copiilor și lipsa informației promoționale și de publicitate pentru produsele alimentare care pun în pericol sănătatea preșcolarilor și elevilor.

De asemenea, specialiștii în sănătate publică vor monitoriza amplasarea publicității stradale, în instituțiile publice și mass-media privind produsele alimentare nerecomandate copiilor și vor înainta propuneri privind respectarea legislației în vigoare.

Potrivit legii, cei care nu vor respecta prevederile în vigoare vor fi sancționați cu amendă de până la 3 mii de lei.