Fostul preşedinte român, Traian Băsescu pregătit să-l dea în judecată pe Dodon

116

Traian Băsescu este gata să-l dea în judecată pe noul preşedinte ales al Republicii Moldova, Igor Dodon. Asta în cazul în care Dodon îi va retrage cetăţenia moldovenească, aşa cum a anunţat anterior în cadrul unei dezbateri televizate. Declaraţiile au fost făcute de către Traian Băsescu după ce a fost întrebat de jurnaliştii de la Digi 24.

”Nu mi-e teamă că o să pierd cetăţenia, o să-l dau în judecată. Dodon a pierdut cu mine deja la Curtea Constituţională. Ce hotăreşte un popor aia merită şi poporul, şi cel ales. Nu putem spune că nu merită. Eu am susţinut-o pe Maia Sandu şi îmi pare rău că nu a câştigat“, a spus Traian Băsescu.

În 3 noiembrie, Traian Băsescu, alături de soţia sa, Maria, a depus jurământul ca cetăţean moldovean, evenimentul având loc la Ambasada Republicii Moldova la Bucureşti.

Duminică, Traian Băsescu a votat la alegerile prezidenţiale din Republica Moldova, el declarând că a votat pentru candidatul care în campania electorală a susţinut că va menţine drumul european al Republicii Moldova şi apropierea de România, anume Maia Sandu.

Băsescu nu a votat în primul tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova, întrucât Igor Dodon atacase la Curtea Constituţională a Republicii Moldova decretul prin care preşedintele Timofti i-a acordat titlul de cetăţean.

După ce Băsescu a depus jurământul, Igor Dodon declara că dacă va deveni preşedinte îi va retrage cetăţenia fostului preşedinte român.

”Domnule Băsescu, profitaţi acum. După 13 noiembrie nu veţi mai avea cetăţenie. Eu susţin statalitatea Republicii Moldova. Pregătiţi-vă, domnule Traian Băsescu, după 14 noiembrie veţi pierde cetăţenia pe care nu o meritaţi” spunea liderul PSRM, Igor Dodon.